top of page

Diergeneeskunde op topniveau in Amsterdam-Zuid

CASTRATIE / STERILISATIE BIJ HOND EN KAT :

Veel mensen kiezen ervoor om hun kat of hond te laten steriliseren , dan wel castreren. De redenen hiervoor kunnen verschillen . Bijvoorbeeld om vruchtbaarheid te blokkeren , maar ook om gezondheidsredenen of om het gedrag van het huisdier positief te beïnvloeden .

Bij Stadion Dierenkliniek behoren deze ingrepen tot de dagelijkse werkzaamheden. In samenwerking met specialist Klaas Vos voeren wij tevens laparoscopische sterilisaties uit .

Onze dierenarts adviseert u graag over de keuze voor een behandeling en het juiste moment .

ENTINGEN :

Het vaccineren of inenten van huisdieren gebeurt om besmettelijke ziekten te voorkomen of om de verschijnselen na besmetting minder ernstig te maken .

Sommige vaccinaties dienen jaarlijks herhaald te worden , ook bij dieren die weinig of niet buiten komen . Juist voor deze dieren is het van cruciaal belang het immuunsysteem met entstoffen te ondersteunen . Een virus kan tenslotte ook worden overgebracht via mensen of omgeving .

Welke vaccinaties zijn zinvol ?
Enten bij Stadion Dierenkliniek in Amsterdam-Zuid gebeurt volgens de actuele richtlijnen en met de nieuwste entstoffen . In overleg met u bepaalt de dierenarts welke enting het meest geschikt is voor uw dier . Dit wordt dus afgestemd op uw dier en de situatie , zo krijgt uw dier alleen noodzakelijke en zinvolle stoffen.

Bij gelijktijdig enten van 2 of meer dieren en nestjes kittens of puppy’s geven we hoge kortingen .

TANDHEELKUNDE EN GEBITSVERZORGING :

De meest voorkomende gebitsproblemen behandelen we zelf . Bij meer complexe tandheelkundige problemen zoals een wortelkanaalbehandeling of kronen schakelen we onze tandheelkundig dierenarts in . Deze behandelingen worden uitgevoerd door Paul Theuns.

Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen . Laat het gebit van uw dier regelmatig controleren en zo nodig reinigen . Een schoon gebit geeft ook minder kans op hart(klep) -en nierproblemen. 
Houd onze Facebookpagina of nieuwspagina in de gaten voor speciale acties .

CHIRURGIE EN OPNAMES : 

Dankzij ruim 25 jaar ervaring en investering in de meest geavanceerde apparatuur doen we in onze kliniek alle operaties zelf , uw dier hoeft niet te worden doorverwezen naar een dure specialist .
 

Veelvoorkomende operaties bij Stadion Dierenkliniek :

  • kruisbandoperaties volgens CCL of  TTA-methode

  • Sterilisatie en castratie

  • hernia perinealis

  • orthopedie (botbreuk)

  • plaskateroperaties

  • darmoperaties

  • schildklier verwijderen,

  • oogoperaties                                                                                                                 

De kliniek is voorzien van een opname-unit met alle benodigde voorzieningen voor dagopname , 24-uursverzorging of intensive care . Deze is ook in het weekend in gebruik . In sommige gevallen wordt het dier bij de dierenarts thuis verzorgd .

REISBEGELEIDING :

Gaat uw huisdier mee op reis ? Denk aan een goede voorbereiding . Vooral bij reizen naar het buitenland is vooraf een bezoek aan de dierenarts noodzakelijk . Welke entingen zijn nodig, is er bloedonderzoek nodig , moet het dier in quarantaine ? Deze vragen beantwoorden  we tijdens het reisconsult . Daarnaast adviseren we u over verplichte reisdocumenten, veilig en comfortabel vervoer en het gezond houden van uw dier op de plaats van bestemming .


Ook een vakantie in eigen land vraagt om een goede voorbereiding . Denk aan tekenbestrijding (de Wadden zijn er berucht om) en vlooienbestrijding . Eventueel moeten er extra medicijnen mee en natuurlijk voldoende voer . Wanneer uw huisdier vakantie gaat vieren in een kennel of pension moeten alle entingen in orde zijn , vaak is ook de enting tegen kennelhoest verplicht . Check dit tijdig bij ons.


Dierenarts Hank Stelling weet wat nodig is per land , qua wetgeving en voorschriften , maar ook op specifiek medisch gebied . Onze dierenarts heeft bovendien internationale ervaring opgedaan in klinieken in Los Angeles , het Caraïbisch gebied en Spanje .

Wij regelen een gezondheidsverklaring voor het land van bestemming en alle andere administratieve rompslomp . Zodat u en uw huisdier prettig , veilig en vooral gezond op reis gaan .

Stadion Dierenkliniek

Achillesstraat 62

1076 RE Amsterdam

Tel      : 020-6738798

Email :  info@stadiondierenkliniek.nl

K.v.K  :  34357699

bottom of page